Plaktattoo vs. Semi-permanente tattoos

Nep tattoos komen in meer vormen, maten en soorten voor dan je wellicht zou denken. Van alle soorten tijdelijke tattoos zijn de plaktattoos en semi-permanente tattoos het populairst. In dit artikel wordt behandeld wat de verschillen zijn en wanneer je het best voor de een of de ander kan kiezen. 

  • Plak tattoos

Een plak tattoo maakt gebruik van een sticker-techniek en is al zeer lang in omloop, veel langer dan semi-permanente tattoos. Deze nep tattoo wordt vaak gekozen vanwege het makkelijk aanbrengen en verwijderen indien nodig. Middels een natte doek of spons kan een plak tattoo binnen 5 minuten worden aangebracht en zal deze er gelijk goed uitzien. Het is tenslotte een sticker die simpelweg op de huid wordt geplaatst. 

Nadeel van plak tattoos is dat ze gevoelig zijn voor wrijving en andere vormen van interactie, wat ervoor zorgt dat de plak tattoo snel begint te vervagen. Hierom gaan plak tattoos vaak niet langer dan 5 dagen mee.

De snelheid waarmee plak tattoos kunnen worden aangebracht is de reden waarom veel mensen deze halen. Ideaal wanneer je dezelfde avond een feest of andere activiteit hebt waarbij je de nep tattoo wilt tonen. Niet alleen kan een plak tattoo snel worden aangebracht, even snel kan de tattoo weer worden verwijderd. Met simpele alcoholdoekjes kan de nep tattoo in enkele minuten van het lichaam worden verwijderd. 

  • Semi-permanente tattoos

Semi-permanente tattoos zijn relatief nieuw op de markt in vergelijking tot plak tattoos. Het grootste verschil zit in de techniek die wordt gebruikt. Een semi-permanente tattoo maakt namelijk gebruik van een inkt-techniek, geen plak tattoo / sticker. Dit heeft zowel voordelen als nadelen.

De reden waarom mensen voor een semi-permanente tattoo kiezen is omdat deze langer blijft zitten en er realistischer uitziet. De inkt trekt in de huid waardoor het al snel op een echte tattoo lijkt. Veel semi-permanente tattoos maken gebruik van inkt afkomstig uit planten, zoals de Gardenia plant. Het feit dat er inkt wordt gebruikt in plaats van stickers/plak zorgt ervoor dat het meer aanvoelt als een echte tattoo. Wanneer je met de hand over een semi-permanente tattoo heen wrijft voelt het net echt.

Plak tattoos blijven vaak tot 5 dagen zitten, semi-permanente tattoos soms wel tot 2 weken! Een groot verschil dus. Bovendien voelen semi-permanente tattoos ook fijner aan wanneer aangebracht, in tegenstellig tot plak tattoos waarbij je het beter merkt dat er iets op de huid zit. 

Semi-permanente tattoos vergen wel meer geduld van mensen. Het duurt namelijk 24-48 uur voordat de tattoo volledig zichtbaar is van kleur. Direct na aanbrengen is de tattoo volledig transparant en lijkt het alsof er niets op de huid zit. Na 48 is de tattoo in de huid getrokken en zichtbaar van kleur (donkerblauw/zwart). Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om de tattoo vervroegd te verwijderen, dus wanneer je genoeg hebt van je semi-permanente tattoo na een paar dagen heb je helaas pech. De inkt niet uit de huid te krijgen met alcoholdoekje of andere middelen. Uitzitten is de enige optie, na 7 dagen begint de semi-permanente tattoo vaak langzaam weg te trekken.

De conclusie is redelijk simpel; zoek je snel een nep tattoo voor een feestje of andere activiteit? Kies een plak tattoo. Link naar plak tattoos aanbod

Wil je écht ervaren hoe het is om een tattoo te hebben of testen hoe een tattoo jou staat? Kies voor semi-permanente tattoos. Deze geven een ongelofelijk realistische ervaring. Link naar semi-permanente tattoos aanbod